Metalurjist Olmayanlar için Metalurji
Eğitimin Amacı
Metalurji ve malzeme sektöründe çalışan ancak metalurjist olmayan kişilere; metalurjinin bilimsel temeller üzerinden endüstriyel bağlamda nasıl uygulandığını açıklayarak, malzemelerin üretimi, işlenmesi ve test edilmesi konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır. Böylece iş ortamında teknik iletişimin daha etkin hale gelmesi ve müşteri isteklerine cevap verirken daha bilgili ve etkin olunması hedeflenmektedir.
Öğrenim Hedefi
Bu eğitim ile katılımcılar aşağıdaki konularda bilgi ve becerilerini geliştireceklerdir:
-
Metallerin doğadan kazanımı ve son ürün haline getirme yöntemleri,
-
Çeşitli metal alaşımı sistemlerinin genel özellikleri,
-
Faz diyagramları kavramı,
-
Farklı mühendislik uygulamalarında kullanılacak doğru malzeme seçimini etkileyen faktörler,
-
Mekanik özellikler ve çeşitli test yöntemleri,
-
Isıl işlem teknikleriyle malzemelerin özelliklerinde meydana gelen değişiklikler,
-
Korozyon mekanizmasının temelleri,
-
Mühendislik malzemelerinin çeşitli üretim teknolojileri
Kimler Katılmalı
-
Metalurjik malzemelerin üretimi, işlenmesi, imalatı ve tasarımı ile satışı konusunda metalurjist olmayan uzmanlar ve yöneticiler.
Eğitim Süresi 2 Gündür
Eğitim Yeri
Validebağ Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi
Kişi Başı Eğitim Ücreti
1.200 ₺ + KDV
Eğitmenler
Dr. Öğr.Üyesi Şeref SÖNMEZ
Yrd. Doç. Dr. M. Şeref Sönmez, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi, Metalurj ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını aynı bölümde tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında davetli araştırmacı olarak Universtiy of Cambridge, Department of Materials Science and Metallurgy’de çalışmalar yürütmüştür. Akademik uzmanlık alanı üretim metalurjisidir.
Son yıllarda; hidrometalurjik süreçler, geri kazanım teknolojileri, çözelti yanma sentezi, solvometalurji konularında araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.
Erman CAR
Erman Car, Metkim Metal, Makine Kimya San.ve Dış Ticaret firmasında, demir-dışı metaller bölümünde çalışmaktadır.
1970 yılında Karabük’te doğmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Başlıca Teknik Alüminyum, Ecomelt Alüminyum ve Gerikazanım, Fondel Metal ve Detal Alüminyum firmalarında üretim mühendisliğinden proje müdürlüğüne kadar farklı pozisyonlarda çalışmıştır. Halen çeşitli demir-dışı metal ile ilgilenen firmalara danışmanlık ve proje hizmetleri vermektedir. Başlıca ilgi alanları, birincil ve ikincil alüminyum üretimi, boksit dışı kaynaklardan metalurjik kalite alümina üretimi, birincil magnezyum üretimi ve rafinasyonu ve birincil kurşun ve çinko üretimidir.
Erman Car’ın, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi, The Metal Society (TMS) üyelikleri bulunmaktadır. Çalışma alanlarında çeşitli dergilerde yayımlanmış ve kongre - sempozyumlarda sunulmuş bildirileri vardır. Ayrıca, Alüminyum Sempozyumları ve Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi (IMMC) gibi alanında önemli kongrelerin organizasyon komitelerinde görev yapmış ve yapmaktadır.