top of page

3. Uluslararası Malzeme Teknolojileri ve Metalurji Konferansı İTÜ’de Gerçekleşti!



MTM2023 - 3. Uluslararası Malzeme Teknolojileri ve Metalurji Konferansı 11-13 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı, İTÜ 250. Yıl Etkinlikleri” kapsamında koordine edilen bu konferans bilgi paylaşmayı, kurumlar arası ortak proje başlatmayı ve yeni üniversite-sanayi iş birlikleri kurmayı amaçlamıştır.


MTM2023 Konferans Başkanı Sayın Prof. Dr. Gültekin GÖLLER’in konuşmasıyla başlayan açılış konuşmaları, METEM Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Ata ÖZDEMİRLER ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Lütfiye DURAK ATA’nın konuşmalarının ardından sponsorların plaket töreni ile devam etti. 


Konferansın 1. günü öğleden sonra İTÜ mezunlarıyla yapılan “Endüstri Profesyonelleri ile Öğrenci Buluşması” isimli panel, Aveks İç Ticaret Direktörü Sayın Serdar Ali EROL moderatörlüğünde gerçekleşti. METEM Yürütme Kurulu Başkanı ve Kaptan Demir Çelik Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ata ÖZDEMİRLER, MetAllic Engineering Solutions Genel Müdürü Sayın Erman CAR, Termo Cam Genel Müdürü Sayın Hikmet YUMURTACI, Metacore Kurucu Başkanı Sayın Burhan AYDIN, Diler Demir Çelik Fabrika Müdürü Sayın Bülent YILDIRIM ve İTÜ Malzeme Kulübü Başkanı Sayın Vedat GÜÇ’ün panelist olarak katıldığı panelde meslek hayatlarındaki başarıları, sektöre atılma hikayeleri paylaşıldı. Bununla beraber öğrencilere eğitim hayatlarında tavsiyeler verildi. İnteraktif geçen panel İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencileri ve katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.



14 Oturumda toplam 84 sözlü sunum ile İleri Seramik ve Kompozitler, Elektronik, Manyetik ve Optik Malzemeler, Nanomalzemeler, Enerji Malzemeleri, Geri dönüşüm ve Sürdürülebilirlik, Toz Metalurji, Malzeme Karakterizasyonu ve Hesaplamalı Modelleme, Metalurji, Kaplamalar, Sinterleme ve İleri Sinterleme, Arkeometri, Geleneksel Kil Bazlı Malzeme, Biyomalzemeler, Biyoteknoloji konu başlıklı oturumlar ile konferans içerisinde sunumlar gerçekleştirildi.


Etkinlikte sponsor firmalar ürün ve hizmetlerini stant alanında katılımcılar ile paylaşma imkânı bulmuştur.

26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page