top of page
  • Yazarın fotoğrafıMETEM

IMMC’2022 Büyük İlgiyle Karşılandı!

TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi (METEM) tarafından bu yıl 21.si düzenlenen Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi 6-8 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilmiştir.

Eş zamanlı olarak düzenlenen; IMMC’2022 Kongresi, ANKIROS/TURKCAST Fuarları ve 11. Uluslararası Döküm Kongresi, Metalurji ve Malzeme sektörünün en büyük birlikteliğini katılımcılarıyla beraber 5 Ekim günü yaptıkları ortak açılış töreniyle kutlamıştır. Açılışta Hannover Messe Ankiros Fuarcılık Genel Müdürü İbrahim ANIL, METEM Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Ata ÖZDEMİRLER, IMMC’2022 Organizasyon Kurulu Üyesi Sayın Özgül KELEŞ, VDMA Termal Proses Teknolojisi, Teknoloji ve Standardizasyon Danışmanı Sayın Iman TAMADDONY-AWAL, TÜDÖKSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kadir EFE ve Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Sayın Veysel YAYAN konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından etkinlik sponsorlarına birer teşekkür plaketi takdim edilmiştir.



IMMC’2022’nin bu yıl belirlediği tema “Küresel Isınma, İklim Krizi” olmuştur. Bu çerçevede hem akademinin hem de sektörün önde gelen isimleri bir araya gelerek Metalurji ve Malzeme sektörü üzerine görüşme fırsatı bulmuştur.


3 gün boyunca devam eden Kongre, ulusal ve uluslararası alanda tüm katılımcıların beğenisini toplamıştır. 2 binin üzerinde katılımcıyı ağırlayan IMMC, 36 oturumla ve poster sunum alanıyla toplamda 243 bildirinin sunumunu başarıyla tamamlamıştır.


Ayrıca etkinlikte TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası, öğrencilerin IMMC'2022'ye katılımını sağlayarak sektörle fiziki olarak tanışabilecekleri bir ortam yaratmanın yanı sıra, gerçekleştirdiği Öğrenci Oturumlarıyla da sektörün nasıl bir mühendis beklentisi olduğuna dair soruları cevaplamıştır.


Bununla beraber, 2006 yılından bu yana verilen Genç Araştırmacı Ödülü bu kongrede de sahiplerini bulmuş, oylama sonucu en çok oy alan 3 eşdeğer katılımcıya kapanış töreninde ödülleri takdim edilmiştir.


Yoğun geçen bir programın ardından 21. Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi, katılımcılarının akademik ve sektörel anlamda keyifli vakit geçirdiği, değerli bir etkinlik olarak hafızalara yer etmiştir.


Kongre’de sunulan bildirilerin yer aldığı Kongre Bildiriler E-Kitabı’na ve Kongre Sonuç Raporu’na etkinlik resmi web sayfasından ulaşabilirsiniz.



70 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page