top of page
  • Yazarın fotoğrafıMETEM

Kaptan Demir Çelik Çalışan Sağlığı ve Güvenliği (ÇSG) Süreçlerinde Pozitif Liderlik, İletişim

Güncelleme tarihi: 17 Nis 2020

Tüm işletmelerimiz için kritik önem taşıyan, sistematik bir model içinde kurgulanan, çalışanların iş kazaları ve meslek hastalıklarından korunmasını hedefleyen eğitimlerin yaygınlaştırılması amacıyla METEM olarak sosyal sorumluluk bilinciyle sektörümüzü desteklemek üzere “Birlikte Sağ Salim Hareketi” adını verdiğimiz projemizi bir süredir işletmelerle paylaşmaya devam ediyoruz.


Hedef kitlemizin yetkinliklerini geliştirmek; yöneticilerin sağlıklı ve güvenli

çalışma ortamları yaratmak için liderlik rolünü üstlenmelerini sağlamak, Çalışan Sağlığı ve Güvenliği’ni organizasyonel süreçlerde «pozitif örgüt kültürü» değerleri ile işleyen bir sistematiğe dönüştürmeyi hedefliyoruz.

Bu kapsamda KAPTAN Demir Çelik ile ilkini 7-8 Aralık 2019 tarihinde Çalışan

Sağlığı ve Güvenliği (ÇSG) Süreçlerinde Pozitif Liderlik, Pozitif İletişim, Pozitif Davranış Kültürü Oluşturma Atölye Çalışması adıyla yüksek odaklı bir başlangıç sağlayabilmek amacıyla işletme dışında, İstanbul Koşuyolu’nda bulunan Validebağ Adile Sultan Kasrı eğitim salonunda yapılmıştır. Bu eğitiminde Kaptan Demir Çelik işletmesinin Üst yönetici grubuyla iki tam günlük çalışma başarıyla gerçekleştirilmiştir.

İlk eğitimde; Kaptan D.Ç. ÇSG süreçlerinin bütünsel çerçevesi, vizyonu, misyonu, öne çıkarılacak ana mesajı, öncelikleri belirlemek amacıyla “Pozitif Liderlik-İletişim-Kültür” yaklaşımının ana prensipleri belirlenmiştir. Bu çalışma aynı zamanda yönetimin perspektifinden Kaptan ÇSG ideal durum ve hedeflerinin belirlenmesi ve yönetimin taahhüdü için gereken ortak dili yaratmayı hedeflemiş ve eğitim çıktılarına göre, Kaptan’da ÇSG alanında gelecekte yürütülecek çalışmalarda, burada yaratılacak ortak bakış açısı ve ortak mesajlar üzerine kurulması hedeflenmiştir.

İlk eğitim sonrası İşletmede yapılan çalışmaların sahaya doğru en iyi şekilde yaygınlaştırılması hedefiyle Kaptan Demir Çelik, kararlı bir şekilde eğitimleri planlamaya devam etmiştir.

15-16 Şubat 2020 ve 14-15 Mart 2020 tarihlerinde Çorlu Divan Otel de iki ayrı grup ile “ Kaptan D.Ç de Çalışan Sağlığı ve Güvenliği (ÇSG) Süreçlerinde Pozitif Liderlik, Pozitif İletişim, Pozitif Davranış “ eğitimlerini gerçekleştirdik. Bilgi, deneyim ve vakaların tartışılıp planlamaların yapıldığı eğitimler, öğretici ve eğlenceli bir atmosferde gerçekleşmektedir. Eğitimlere yüksek motivasyonla katılım sağlayan Kaptan Çalışanlarının eğitime ilişkin geri bildirimlerinden birkaç örneği sizlerle paylaşmak isteriz.


METEM olarak Çalışan Sağlığı ve Güvenliği konularında Birlikte Sağ Salim (BSS) Hareketi ile tüm sektörümüzün yanında olmaya devam edeceğiz!!!

 

Enerji emen değil enerji veren lider olacağım.

• Sahaya in insanlara dokun

İç kontrol odaklı bir çalışma ortamı hazırlamak için çalışacağım.

 

Olumlu davranışları takdir edeceğim

Kurallara uyanların ön plana çıkartılıp, örnek gösterilmesi. Kişilere suçlayarak değil neden-sebep ilişkisi ile sistem üzerinden yaklaşılması, çözüm bulunması önemli.

 

EĞİTİM SONRASI katılımcıların eğitimlere ilişkin SÖZLÜ DEĞERLENDİRMELERİ:

Davranış şekillerini düzeltme şansı verdi.


İş kazası ya da olası durumlara farklı gözle bakmayı ve sistematik şekilde yaklaşmayı öğrendim.

Olumsuzluğa giden yolda neden ve neler etkili oldu buna bakma fırsatı elde ettim.

En eğlenceli eğitimdi, bunaltmadı.

Konudan kopmadık.

Herkesin fikri soruldu.

En enerjik eğitimdi ilk defa bir eğitimde uyumadım.

63 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page