top of page
  • Yazarın fotoğrafıMETEM

Kardemir’de Isıl İşlem Eğitimi’ni Gerçekleştirdik

12-13 Kasım 2019 tarihlerinde Kardemir Karabük Demir Çelik’de Isıl İşlem Eğitimi’ni gerçekleştirdik. Eğitimimiz, Mehmet ASAY tarafından katılımcılarımız ile paylaşıldı.


Kardemir’e yaptığımız eğitimin öncelikli amacı; Çeliklerin metalurjisi hakkında ön bilgi, çelik çeşitleri, çeliği çelik yapan en önemli etkenlerden biri olan ısıl işlem safhalarının belirlenmesi ve çeliğe uygun ısıl işlem seçimi, sertlik ölçüm yöntemleri ile ilgili bilinç ve bilginin kazandırılmasıydı. Tren tekeri seri üretimine başlayan Kardemir’in tren tekeri üzerine uygulanan ısıl işlem aşamaları ve sıcak dövme hakkında bilgi paylaşımı ile eğitim tamamlanmıştır.

2 gün süre ile gerçekleştirdiğimiz ısıl işlem eğitimine tanışma ve katılımcıların eğitimden beklentilerinin alınmasıyla başlanmış, ön test uygulanarak ısıl işlem konusundaki genel bilgileri tespit edilmeye çalışılmıştır. Isıl İşlem eğitiminin içeriği her gün için 5’er oturumda verilmiş olup, şirket özeline ilişkin örnekler ve vaka sunumları ile fikir alışverişinde bulunulmuştur.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page