top of page
  • Yazarın fotoğrafıMETEM

Metal Sektöründe Sağlıklı ve Güvenli Davranışları Destekleyici İletişim Eğitimi

Metal Sektöründe Sağlıklı ve Güvenli Davranışları Destekleyici İletişim Eğitimi’ni gerçekleştirdik.


28 Eylül 2018 tarihlerinde Metal Sektöründe Sağlıklı ve Güvenli Davranışları Destekleyici İletişim Eğitimimiz Sayın Elif Sungur tarafından hazırlanarak katılımcılarımız ile paylaşıldı. Genel katılama açık olarak planlanan eğitimimiz Validebağ Adile Sultan Kasrı’nda gerçekleştirilmiştir.

Çalışan Sağlığı ve Güvenliği (ÇSG) çalışmalarında doğası gereği yönetilmesi en çok çaba gerektiren konular, yöneticisinden işçisine çalışanlarla ilgili olanlardır. Çalışanların “yaptıkları” işyerindeki ÇSG çalışmalarının önemli unsurudur, çünkü davranışlar bulunulan ortama aittir ve çoğu zaman doğru davranış “köprüden önceki son çıkış”tır, kazadan kaçınılmasını sağlar.

ÇSG açısından davranışları riskli ve güvenli davranışlar olarak tanımlarız. Riskli davranışlar, kaza olma olasılığını artıran davranışlardır: Sarı ışıkta geçmek, elimizde kahve ile yürümek vb. Güvenli davranış ise, kaza olasılığını en aza indirgemek için önlem aldığımız davranışlardır; yeşil yandıktan sonra karşıya geçmek gibi.

Davranışçı yaklaşımda işyerinde riskli davranışların azaltılması, güvenli davranışların benimsetilmesi amaçlanır, çalışan ve onunla iletişime odaklı çalışmalardır. Çalışma, açık ve net olarak tanımlanan davranışlarla ilgili eğitimler sonrası firmadaki durumun gözlemlerle belirlenmesi, izlenmesi, davranışlarla ilgili geri-bildirim sağlanması, gözlemlenen gelişmelerin fark edilip ödüllendirilmesi olarak özetlenebilir.

Metal Sektöründe Sağlıklı ve Güvenli Davranışları Destekleyici İletişim Eğitimi, yukarıda özetlenen ÇSG’nde davranışçı yaklaşımın çalışanların katılımı, çalışanlarla iletişim ve çalışanlara geri bildirim verme konularına odaklanmıştır.

Eğitim sırasında katılımcılarla gerçekleştirilen grup çalışmaları, rol- play uygulamaları, ÇSG Davranışçı Yaklaşım Ölçeği uygulamaları yapılmıştır.

Eğitime Katılan firmalar sırasıyla; Diler Demir Çelik, Kaptan Demir Çelik.

12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page