top of page

Metalurji Sektöründe Çalışan Güvenliği ve Esenliği Sempozyumu Büyük Bir Katılımla Gerçekleşti



METEM tarafından ilk kez düzenlenecek olan Metalurji Sektöründe Çalışan Güvenliği ve Esenliği Sempozyumu 16-17 Kasım 2023 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde büyük bir katılımla gerçekleşti.

Metal-ESWS, “İnsana yaraşır” çalışma ortamlarını oluşturabilmek ve dünyada oluşan güçlü gelişmeleri birbirimizden öğrenmeye fırsat oluşturabilmek için “ÇALIŞANA DEĞER” mottosuyla birçok yöneticiyi, İSG profesyonelini, mühendisi ve işçiyi ağırladı.

Sempozyumda ilk gün, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet İrfan TÜRKKOLU’nun konuşmasıyla başlayan açılış konuşmaları, METEM Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Ata ÖZDEMİRLER ve Metalurji Sektöründe Çalışan Güvenliği ve Esenliği Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı Burak ARMUTÇU’nun açılış konuşmalarının ardından sponsorların plaket töreni ile devam etti.

Törende Destekleyen Üretici Firma Sponsorlarına, Platin Sponsorlara ve Gümüş Sponsorlara kıymetli destekleri için teşekkür plaketleri takdim edildi. Tören sonunda resmi açılış kurdele kesim töreni gerçekleşti.


İlk gün gerçekleşen “İSG’de Liderlik” konulu panel çok sayıda dinleyicinin katılımıyla gerçekleşti. METEM Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Ata ÖZDEMİRLER moderatörlüğündeki panele; Çolakoğlu Metalurji CEO'su Sayın Uğur DALBELER, Efesan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kadir EFE, World Steel Association Sürdürülebilir Üretim Direktörü Sayın Andrew PURVIS panelist olarak katılarak İSG kültürü hakkında görüşlerini bizlerle paylaştı. 2 gün boyunca iyi uygulama örneklerinin paylaşıldığı Sempozyumda toplamda 8 Oturumla 24 sözlü bildiri ve 29 poster bildiri katılımcılarla buluştu.

İlk günün akşamı ise Haliç Kongre Merkezi’nde Çolakoğlu Metalurji Sponsorluğunda Sempozyumun Gala Yemeği gerçekleşti.

Dahası, 11 firmanın stant açtığı alanda, firma sahipleri hem kendilerini tanıtma hem de diğer firmalarla birlikte sektör üzerine görüşme fırsatı buldu.

17 Kasım günü Akademika Eğitim’in iş sağlığı ve güvenliği üzerine hazırladığı “Bize Bi’Şey Olmaz Abi” isimli oyun sahnelenerek katılımcılar arasında büyük ilgi gördü ve eğlenceli anlar yarattı.

Sempozyumun 2. günü yapılan Kapanış Kokteylinde stant katılımcısı firmalara plaketleri takdim edilerek kendilerine Sempozyuma verdikleri katkılar için teşekkür edildi.


Metalurji Sektöründe Çalışan Güvenliği ve Esenliği Sempozyumu, dolu dolu geçen içeriğiyle iş sağlığı, çalışan güvenliği ve esenliği konularının Türkiye’de geldiği başarılı konumu belirtmek adına değerli bir sempozyum oldu.


48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page