top of page
  • Yazarın fotoğrafıMETEM

Metalurjist Olmayanlar için Metalurji Eğitimi

Metalurjist Olmayanlar için Metalurji Eğitimimizi, 20-21 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleştirdik. Eğitimimiz Sayın Yrd. Doç. Dr. M. Şeref SÖNMEZ tarafından hazırlanarak katılımcılarımız ile paylaşıldı.


Eğitimimizde metalurji ve malzeme biliminin tanımı ve önemi, metalurjinin temelleri, metallerin sınıflandırılması, cevher hazırlama ve ön işlemler, metalurjik prosesler: pirometalurji, hidrometalurji ve elektrometalurji, mekanik özellikler ve malzemelerin davranışları, katı çözeltiler ve faz diyagramları, katılaşmanın prensipleri gibi konular işlendi.

Katı çözeltiler ve faz diyagramları, dağılım, dispersiyon sertleşmesi/mukavemetlendirmesi ve ötektik faz diyagramlarından başlayarak faz dönüşümleri ve ısıl işlem ile dağılım mukavemetlendirmesi, demir alaşımları, demir dışı alaşımlar, kompozitlere kadar metalurji konusunda bilinmesi gereken tüm teknik konulara değinildi.


Eğitimimize katılan firmalar; Belgin Madeni Yağlar, Diler Demir Çelik, Erdemir Çelik Servis Merkezi, Link Gözetim, Repamet, Sarkuysan, Sarvion, Yükselen Çelik.

73 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page