top of page
  • Yazarın fotoğrafıMETEM

Yangın ve Arama ve Kurtarma Ekip Eğitimi

03-07 Aralık 2018 tarihlerinde İSKEN İskenderun Enerji Üretim Tic. A.Ş.'de Yangın ve Arama ve Kurtarma Ekip Eğitimimizi gerçekleştirdik.




İSKEN tesisini, çalışanlarını ve çevreyi etkileyebilecek afetler, acil durum olayları ve iş kazalarında bu olaylara müdahale ederek Arama ve Kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirecek, çalışmaları güvenli ve tecrübeli bir şekilde uygulayabilecek ekiplerin yetiştirilmesi, eğitilmesi amaçlanmıştır.

Afet, acil durumlar ve iş kazaları işletmelerin temel riskleri arasında yer almaktadır. Bu risklere karşı işletme her an hazırlıklı olmalı ve bu olaylara müdahale edebilecek malzeme ve ekipmanı bulundurmalıdır. Profesyonel ekiplerin gelmesi ve olaylara müdahale edene kadar geçen zamanda çalışacak İSKEN tesisimizde yetiştirilmesi hedeflenmiştir.: 1. Arama ve kurtarma ekibinin acil duruma bakışı, 2. Arama ve kurtarma ekibinin acil duruma gösterdiği reaksiyon, 3. Arama ve kurtarma ekibinin kullanacağı malzemelerin tespiti, 4. Ekibinin malzemeleri tanıması, tecrübe etmesi ve kullanması, 5. Arama ve Kurtarma olaylarına müdahale, 6. Arama ve Kurtarma olaylarındaki riskler, 7. Arama ve Kurtarmada organizasyon kurma, görev ve sorumluluk alma, 8. İşletme içinde örnek uygulamaların yapılması, 9. Tesisteki olası arama ve kurtarma tehlikesi olan alanlara müdahale organizasyonu hazırlıkları yapılarak tesis ekipmanlarının ve alanlarının müdahaleye etkileri gibi konular eğitimde katılımcılar ile paylaşılmıştır.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page